Veseli susret s Anom Marijom Veselčić, kazališnom glumicom

U srijedu, 9. lipnja, na izbornoj nas je nastavi iz hrvatskoga posjetila sjajna mlada glumica, Ana Marija Veselčić.  

Njezina predstava “Domaši“ 2019. godine osvojila je nagradu hrvatskog glumišta, a još kao studentica dobila je nagradu u kategoriji najbolje mlade glumice.

 

U dvorištu kraj sporednoga ulaza u našu gimnaziju mi smo “izbornjaci” zajedno sa svojom profesoricom Ljiljanom Mlačić-Brakus uživali u radionici koju je glumica za nas pripremila.  

Imali smo čast slušati njezine priče i savjete, ali i samo “ćakulati”. Središnji dio radionice bio je smišljanje pjesme ili vica kojim se izrugujemo nečemu što nas ovih dana muči. Podijelili smo se u nekoliko skupina i na kraju slušali jedni druge i smijali se (upravo je to bilo bitno).  

A sada malo uvida u predavanje za one koji nisu imali sreću slušati glumicu Veselčić. Glavna je poruka glasila da je humor najbolje oružje za izdizanje iznad bilo koje teške situacije. Sagledavanje situacija koje nas muče na način da u njima tražimo nešto smiješno, nešto vrijedno ruganja, može poslužiti kao najbolji obrambeni mehanizam.  

Bilo je lijepo gledati i slušati takvu vedrinu, a ono što ćemo teško ikada zaboraviti njezine su poruke za život. Pozivamo sve da gledaju glumičine izvedbe, i predstave općenito, čim budu mogli! 

 

Učenici trećeg razreda s izborne nastave hrvatskoga jezika 

Luka Vuković i Nina Grebena